Familie Van Mil tast nog steeds in het duister: nieuwe zoekacties bij Zeist en Leusden

Op zondag 25 mei zoeken vrienden en bekenden van Hanno van Mil verder in een grote straal rond de piramide van Austerlitz. Vanuit het perspectief van een misdrijf worden twee gebieden nader onderzocht.
Zeist
Aan de rand van Zeist, bij de Lorentzlaan en het Laantje Zonder Eind, heeft zondagochtend 13 april een hardloper een persoon gezien die op hem een zeer vreemde en bedreigende indruk maakte. De afstand tussen de vindplaats van zijn auto en de Lorentzlaan is ongeveer 6 kilometer. Hanno van Mil is een sportman, kan goed hardlopen, en is bekend met het gebied rond de Lorentzlaan. Een afstand van 6 kilometer is een peulenschil. De vrienden en bekenden gaan tussen de Lorentzlaan en de piramide op zoek naar sporen van Van Mil: bankpasjes, misschien zijn bril, stukjes van zijn kleren.
Veenplas bij Leusden
Het tweede gebied dat onderzocht gaat worden is het gebied tussen de Veenplas en de Zeisterweg (N224) en Doornseweg (N227). Dit dichtbegroeide en deels moerassige gebied zal zoveel mogelijk lopend in linie doorzocht worden. De groep vrienden inventariseert ook de plekken die niet doorwaadbaar of toegankelijk zijn zodat daar later met reddingshonden gezocht kan worden. Vanaf de vindplaats van de auto is ook dit gebied voor sportman Van Mil eenvoudig te bereiken. Mogelijk is hij verstrikt geraakt in de moerassige plekken? De groep vrijwilligers wil deze vragen beantwoorden zodat de politie en zij deze opties uit kunnen sluiten.
Spoorloos verdwenen
Hanno van Mil (geboren in 1966) wordt sinds zaterdag 12 april vermist, nu zes weken geleden. Hij vertrok die dag vanuit zijn woonplaats Amersfoort naar een dag van zijn werk in Driebergen. Zondag 13 april heeft zijn vrouw de auto gevonden op de parkeerplaats van de piramide van Austerlitz. De sleutels van de auto en zijn mobiele telefoon lagen in de auto. Uit politieonderzoek blijkt tot nu toe dat er geen sprake lijkt te zijn van voorbereiding op een vrijwillig vertrek, noch voor een zelfdoding. Ook diverse zoekacties van vrijwilligers hebben niets opgeleverd. Er is geen sprake van financiële, psychologische, professionele, relationele of fysieke problemen. Hanno van Mil heeft een vrouw en drie kinderen. Zijn familie vreest een misdrijf en maakt zich grote zorgen.
Tips zijn van harte welkom bij de politie, 0900-8844. Indien u liever anoniem een tip doorgeeft, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.