Zaterdag 24 mei 2014

Op zondag 25 mei houden vrienden en bekenden van de vermiste Hanno van Mil (47) uit Amersfoort een nieuwe zoektocht in een grote straal rond de piramide van Austerlitz. Omdat een misdrijf in deze verdwijningszaak niet kan worden uitgesloten, gaat de aandacht uit naar twee specifieke gebieden.

Eén van die gebieden bevindt zich aan de rand van Zeist, bij de Lorentzlaan en het Laantje Zonder Eind. Een hardloper heeft daar op zondagochtend 13 april een persoon gezien die op hem een zeer “vreemde en bedreigende” indruk maakte. De afstand tussen de vindplaats van Hanno’s auto en de Lorentzlaan is ongeveer 6 kilometer. Als hardloper is Hanno van Mil bekend met het gebied rond de Lorentzlaan. Een afstand van 6 kilometer kan hij zonder enige moeite overbruggen. De vrienden en bekenden gaan tussen de Lorentzlaan en de piramide op zoek naar sporen van Van Mil, zoals  bankpasjes, zijn bril en kleding.

Het tweede gebied waar gezocht gaat worden bevindt zich tussen de Veenplas en de Zeisterweg (N224) en Doornseweg (N227). Dit dichtbegroeide en deels moerassige gebied zal zoveel mogelijk lopend in linie worden doorzocht. De groep vrienden inventariseert ook de plekken die niet doorwaadbaar of toegankelijk zijn zodat daar later met reddingshonden kan worden gezocht. Vanaf de vindplaats van de auto is ook dit gebied voor sportman Van Mil eenvoudig te bereiken.

Hanno van Mil (1966) wordt sinds zaterdag 12 april vermist, nu zes weken geleden. Hij vertrok die dag vanuit zijn woonplaats Amersfoort naar een dag van zijn werk in Driebergen. Zondag 13 april heeft zijn vrouw de auto gevonden op de parkeerplaats van de piramide van Austerlitz. De sleutels van de auto en zijn mobiele telefoon lagen in de auto. Uit politieonderzoek blijkt tot nu toe dat er geen sprake lijkt te zijn van voorbereiding op een vrijwillig vertrek, noch voor een zelfdoding. Ook diverse zoekacties van vrijwilligers hebben niets opgeleverd. Er is volgens zijn achterban geen sprake van financiële, psychische, professionele, relationele of fysieke problemen. Hanno van Mil heeft een vrouw en drie kinderen. Zijn familie  vreest een misdrijf en maakt zich uiteraard grote zorgen.