AD 15 juli 2014

De zoektocht naar de vermiste Amersfoorter Hanno van Mil (47) op het terrein van Defensie bij Austerlitz is nog niet afgerond. Zondag trokken 45 reddingshonden met hun begeleiders het gebied in, zonder resultaat. Wanneer de zoekactie wordt vervolgd, is nog onduidelijk.

 

Reddingswerkers en speurhonden van de stichting Reddingshonden RHWW eind mei op luchthaven Schiphol voor vertrek naar Panama. Zij hielpen mee in de zoektocht naar de vermiste meisjes Kris Kremers en Lisanne Froon. © anp.

De zoekactie op het Defensieterrein, ten noorden van de Pyramide van Austerlitz, is de zesde grootschalige zoektocht die de familie van Van Mil in het gebied op touw heeft gezet. Het 900 hectare grote terrein is verboden toegang voor onbevoegden, maar voor een groot deel niet omheind.

Reddingshonden
In tegenstelling tot eerdere zoekacties naar Van Mil mochten zondag geen andere vrijwilligers aan de actie meedoen dan de 45 reddingshonden en hun begeleiders van de Stichting Reddingshonden RHWW. ‘Defensie heeft ons speciale toegang verschaft tot het terrein. We hebben te maken met strenge regels. Daarom ook konden we pas na afloop bekendmaken dat er was gezocht’, zegt Marion van der Voort namens de familie van Van Mil.

De zoekactie had even op zich laten wachten, doordat een aantal reddingshonden moest uitrusten van hun speurtocht naar Kris en Lisanne in Panama.

Gps-apparatuur
‘Wanneer de reddingshonden verder zoeken op het terrein van Defensie, weten we nog niet. Eerst moet de gps-apperatuur goed worden uitgelezen, om te zien welke stukken ze nog niet hebben gehad’, aldus Van der Voort.

Omdat er nog geen aanwijzingen zijn omtrent de toedracht van de verdwijning van Hanno van Mil vraagt de familie of vakantiegangers flyers vanaf Facebookwillen printen om op hun vakantieadres te vespreiden. ‘Hoe meer mensen naar hem uitkijken, des te beter.’

Vermist sinds april
Van Mil verdween op zaterdagochtend 12 april van de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz. Hij was op weg naar een visiedag in Driebergen die hij voor zijn werk wilde bijwonen.

Zijn vrouw vond hun Volkswagen Passat de dag daarna onafgesloten terug op de parkeerplaats, met de sleutels nog in het contact. Ook de gsm van haar man lag in de auto.