Het Openbaar Ministerie start een nieuw onderzoek naar de verdwijning van Amersfoorter Hanno van Mil. Dat liet Saskia Eggen, woordvoerder van een groep vrienden die al diverse zoekacties heeft ondernomen, gisteren weten. ,,Omdat het om zo’n raadselachtige zaak gaat, heeft het OM besloten om een verse ploeg erop te zetten.”

Van Mil is voor het laatst gezien op zaterdag 12 april. Zijn auto en telefoon werden een dag later gevonden bij de Pyramide van Austerlitz. Talrijke pogingen van vrienden en vrijwilligers om hem te traceren, liepen op niets uit.

Gisteren deed Anita, de zus van Hanno, samen met drie vrienden mee aan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Daarmee zamelden ze bijna 4000 euro in voor nieuwe zoekacties. ,,Ik wil alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat we de middelen hebben om zijn vrouw, kinderen, mijn moeder, familie en vrienden uit deze nachtmerrie te verlossen,” aldus Anita van Mil.

In de bossen van Austerlitz is lang gezocht naar Hanno. © ANP, inzet privéfoto..