DRIEBERGEN-RIJSENBURG – De politie is donderdagochtend in de bossen bij Driebergen aan een grootscheepse zoektocht naar de vermiste Amersfoorter Hanno van Mil begonnen.

Volgens een politiewoordvoerder wordt vooral in het gebied aan de Traay gezocht om “uit te sluiten”. Concrete aanwijzingen zouden er niet zijn. Een woordvoerder van de familie Van Mil laat weten blij te zijn met de zoekactie.

Het zoekgebied ligt anderhalve kilometer van de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz en is ruim vier vierkante kilometer groot. Daar werd op 13 april 2014 de verlaten auto van Van Mil gevonden. Een dag eerder verdween hij nadat hij vanuit Amersfoort naar zijn werk was vertrokken.

CAMERA
Agenten zoeken onder andere met behulp van gps en trekken het bos in linie door. Ze krijgen daarbij ondersteuning van negen politiemensen te paard. De berijders krijgen camera’s op de helm, zodat agenten vanuit de commandoruimte mee kunnen kijken. Als tijdens de zoekactie iets ongewoons wordt gezien, wordt de locatie gemarkeerd met een vlaggetje. Een medewerker van de forensische dienst onderzoekt de plek vervolgens.

Het is volgens een woordvoerder een compleet nieuwe werkwijze voor de politie. “De paarden lopen in linie door het bos. De ruiters zitten hoog en hebben zo een totaal ander blikveld dan speurders op de grond. Omdat ze ook gps-zenders bij zich dragen, heeft de recherche straks grote bosgebieden helemaal nauwkeurig in kaart.” Op de plekken waar de politie te paard niet kan komen, wordt vrijdag of zaterdag met honden gezocht.

Na maanden van tevergeefse zoekacties, maakte het Openbaar Ministerie (OM) eind vorig jaar bekend toch ernstig rekening te houden met een misdrijf, omdat er geen aanwijzingen zijn voor een ongeluk, zelfdoding of vrijwillig vertrek.

bron RTV utrecht